Wat is nou coderen en programmeren (J2534)?

Auto's zijn tegenwoordig uitgerust met vele opties. Coderen houdt in dat u de instellingen van deze opties wijzigt of vrijgeeft. Het vrijgeven dient te gebeuren indien deze opties verborgen zijn. Een normale scanner kan deze zaken niet veranderen.. Vaak is hier specifieke dealersoftware voor nodig. Bepaalde uitleesapparaten kunnen op hoog niveau coderen zoals de Launch x431 V en V+ of de Autel Mk908p. Deze apparaten kunnen bij vele auto's bijvoorbeeld de taalinstellingen wijzigen, pieptoon van autogordels aan en uitzetten, verlichtingsopties wijzigen en ga zo maar door.

Lees meer »

Autel logfile sturen naar de klantenservice

Wij hebben een handig filmpje geüpload voor het geval u een logfile moet uploaden zodat de technische ondersteuning van Autel kan helpen.. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als een bepaalde auto niet gezien wordt door uw Autel apparaat. Autel kan dan op afstand kijken wat er aan de hand is en zij sturen u dan ook een reactie terug via uw Autel device. 

Lees meer »

FCA Secure Gateway Bypass (FIAT/Chrysler)

Er is een beveiligingsgateway-module door FCA (Fiat Chrysler Automobiles) toegepast bij de auto's vanaf bouwjaar 2016. Het betreft de merken Jeep, Chrysler, Dodge, RAM, Alfa Romeo en Fiat. Door deze module is het niet mogelijk om verbinding te maken met de auto, laat staan het uitlezen van de auto en storingen wissen. Alleen de diagnoseapparatuur van FCA heeft nog toegang tot alle modules. Gebruikers met andere uitleesapparaten dienen een licentie aan te schaffen bij de FCA groep. 

Lees meer »

De productlijnen van Autel

Autel heeft verschillende productlijnen en dus uitleesapparaten die soms ontzettend veel op elkaar lijken. Wij zullen een aantal productlijnen uitgebreid behandelen.  Klik hieronder op één van de productlijnen voor meer uitleg. 

Lees meer »

Dealerwebsite voor programmeringen J2534

Let op: Zorg bij programmeringen ervoor dat de voertuigaccu volledig is opgeladen en in goede staat verkeert. Tijdens het herprogrammeren bestaat het risico dat de werking uitvalt als de spanning onder de juiste bedrijfsspanning daalt. Soms kan een mislukte bewerking worden hersteld, maar bestaat de kans dat een mislukte herprogrammering de besturingsmodule kan beschadigen. Wij raden aan om een ​​externe acculader op het voertuig aan te sluiten om een ​​succesvolle werking te garanderen.

Lees meer »

Uitleg protocol CAN FD

CAN FD staat voor het bekende CAN protocol, maar dan uitgebreid met de Flexibele Data Rate. De nieuwe generaties auto's zijn voorzien van steeds meer systemen, bijvoorbeeld: rijstrookassistentie, dode hoek bewaking, parkeerassistentie, vermoeidheidsherkenning, noodstopsysteem en meer. Deze systemen vergen een enorme hoeveelheid aan dataverkeer. 

Lees meer »

Uitleg protocol DOIP

DOIP is een afkorting voor Diagnostics Over Internet Protocol. Het werd geïntroduceerd om communicatie op hoge snelheden mogelijk te maken  tussen een uitleesapparaat en de elektronische regeleenheden (ECU's).

Lees meer »

Launch X431 OBFCM

Bent u op zoek naar de OBFCM functie? Bekijk dan het filmpje. Deze functie staat bij de Launch X431 systemen onder Local Diagnose > EOBD2 / OBD2

Lees meer »